divendres, 18 de juliol del 2008

Malentesos

Jo em pensava que la major part dels meus malentesos amb els coreans es devien a la llengua i al desconeixement de la cultura. Ara be, començo a pensar que els malentesos son intrínsecs a aquest país.

A l'edifici on treballem han estat fent obres durant al voltant d'un any. Un company de feina ens explicava que estaven refent els soterranis i que hi posarien un gimnàs modern, i una sauna ( que consti que en aquest país, les saunes son saunes de veritat, el que no son sempre de veritat son les barberies ). Doncs be, finalment han acabat i han obert les 3 plantes del soterrani amb el següent flamant cartell:

Es obvi que també entre els coreans hi ha malentesos. I jo que estava content perquè em pensava que podria relaxar-me després de la feina... "L'església de la gran fe" son els nous inquilins. Pel soroll que fan semblen mes aviat una secta. Hauríeu de sentir els càntics. No se si tenen una gran fe, pero el que si que tenen es un gran orgue. Probablement en versió coreana, que vol dir un teclat midi electrònic connectat a 20 altaveus Samsung o LG de 2x2 metres.

I parlant d'esglésies, vaig trobar aquesta a prop de casa. Això es el que passa quan adoptes la religió i resulta que els temps del gòtic ja han passat de llarg. Imites l'estil com pots, però es clar, has de fer servir tècniques modernes.


A mi em sembla l'escenari ideal per rodar la segona part de "El dia de la bestia". Per cert, en el meu ultim missatge sobre religió em vaig descuidar d'esmentar l'Islam, que també es practica per aquí. Sobre tot estrangers africans o de l'orient mitja. Hi ha una mesquita en un turo privilegiat al centre de Seül que un dia haure d'anar a visitar.

4 comentaris:

nar6 ha dit...

Estàs segur que aquest edifici és una esglesia? A mi em sembla més aviat un gimnàs.

Aniol Bosch ha dit...

Jo dubto de la veracitat de la foto... deu està retocada per ordinador, que aquí a corea d'això en saben molt!

:·)

Met ha dit...

Collons, nano! :)

O sigui que hi ha barberies a Korea? Evidentment, si són molt mecs... les barberies no deuen ser sempre barberies :)

I la foto de l'esglèsia, simplement preciosa! Pregunta'ls si em lloguen una habitació per muntar-hi unes quantes màquines i fer-hi un petit casino..

Una abraçada, Jordi!

Carles ha dit...

Holas....avui el meu company de feina Juli(parent teu de la Bisbal) m'ha parlat molt bé de tú...hem deia q ets un crack amb els jocs i jo q soc fan del wow doncs i tingut curiositat. No et conec però és igual, et felicito per la feina que fas i ufff...a Corea, quin pal...sense cargols amb allioli, ejjejejeej...salutacions