dimarts, 22 de juliol del 2008

Crim!


Be, torno a escriure en català, perquè així puc parlar d'alguna cosa mes que el temps i el que he fet al cap de setmana.

Corea es un país segur. Es un país gairebé sense crims. Al menys al nivell del ciutadà normal. He sentit que hi ha màfies comercials que han arribat a robar fins i tot el nom d'empreses estrangeres de roba i muntar-se tota la cadena de botigues amb la mateixa imatge.

Però si ets al carrer, pots treure tranquil·lament un feix de bitllets amb 2 milions de wons, comptar-me 6000 per pagar el batut de maduixa i ficar-te els que et sobren en una butxaca sense cremallera. Quan arribis a casa encara hi seran. A Barcelona caminaries mes lleuger al cap de trenta segons.

Per cert, el bitllet mes gros es de 10000 wons, que son uns 6 euros i escaig, o sigui que per pocs calers que portis, de seguida es un bon feix.

Vaig llegir a les noticies de Catalunya que una parella s'acusaven l'un a l'altre d'haver tirat el seu nado per la finestra. Vaig intentar explicar-los-ho aqui pero no hi va haver manera. "Per que l'han tirat?" pregunten. I de fet no se m'acut res mes que dir-los que es perquè estaven bojos. Lo xungo del cas, es que de fet, no crec que a Catalunya els considerin bojos.

Avui he intentat explicar a un company de feina el motiu pel qual a Espanya hi ha la major part dels bitllets de 500 euros d'Europa. A mitja explicació ja he vist que no me'n sortiria.

No es que aquí la gent siguin uns sants. Les normes es "flexibilitzen" molt sovint, però pel que fa a les normes que inclouen perjudicis per altra gent son forca estrictes. Un exemple de flexibilització es la moto-volum de la foto:

Ignorant les "ajumas" del para-sol, circulant per la vorera hi ha una moto forca carregada. Em van avançar ràpid i no vaig tenir temps de fer la foto completa, pero hi havia el pare de família conduint, la mare al darrera i en lloc de caixa hi havia dos nens al darrera de tot. Però es que a mes a mes el pare conductor portava un altra nen mes petit assegut a la falda. Qui necessita un Scenic?

Em fan molta gracia els cartells d'aquest país. Sembla que els hagi dibuixat l'Akira Toriyama o directament en Gatxan del doctor Slump.

I es que això no es Japó però aquest també es un país de friquis. No m'estranyaria treure el cap per la finestra un dia i veure en Godzilla devorant coreans. "S'ha cansat de japonesos i avui tenia ganes de menjar estranger", pensaria.

Aquest mati m'ha sortit una rata de darrera la nevera, i mireu quina pinta tenia:



3 comentaris:

Anònim ha dit...

ara has de buscar el gat...

Aniol Bosch ha dit...

Aquí ara volen ficar multes als ciclistes que vagin a més de 30km/h... Això potser tampoc ho poden entendre a Corea!

Ara no em diguis que allà ja venen bicis amb contakilòmetres de sèrie...

Pascual ha dit...

Bé, això de les bicis "multifuncionals" no és exclusiu de Corea. Només has d'anar a Itàlia, sobretot cap al sud, Sicília... i pots veure famílies senceres a sobre la bici, amb la iaia, el gat, el gos o el que calgui...
I nosaltres que ens gastem els calés amb cadiretes adaptades super-segures!... i que al final resulta que al cotxe només i caben 2 nens ( o menys si és un seat ibiza i has de portar cotxets)...

Per cert, en Guillem està aprenent Coreà, només fa que dir... "takaia aixig aiataka...iaaaata!" Això del Baby Einstein fa meravellles!

Una abraçada de tots 3 i 1/2.
MªAngels