dimecres, 3 de setembre del 2008

Gran Germà

Avui anant a treballar, des de l'autobus, he vist aquest cotxe gris:

No es la primera vegada, de fet n'hi ha forca. Patrullen pels carrers amb una camara muntada a sobre i un cartell lluminós que segurament diu coses molt importants tipus: "Et vigilem per la teva pròpia seguretat.", "La policia es el teu amic." o "No siguis dolent.".

A Seül no hi ha càmeres de vigilància estàtiques, que jo hagi vist, però aquests cotxes fan la seva feina. Si vols robar o atracar algú, has d'anar en compte de no fer-ho durant el 0.01% del temps que tens un cotxe d'aquests espiant-te. No crec que siguin autènticament dissuasius però la gent deu estar mes tranquil·la.

No he conegut cap criminal aquí, pero un company de feina em va explicar que quan estudiava, tenia un amic buscat per la llei. Era un estudiant que conspirava contra el govern, que en aquells temps segurament vol dir que treia les escombraries fora d'hores. El fet es que el buscava la policia i va marxar de casa sa mare. Va viure durant un any a Seul fent feines d'incognit: feia d'os panda al carrer per promocions publicitaries. Si, si, d'aquells que abracen nens. D'aquesta manera burlava la policia i cotxes com aquest. "Atura't panda! Les potes enlaire!" no consta en el repertori de sons que poden posar pels altaveus.

Al final, la seva mare va informar a la policia i va anar a la preso un any. No es tan terrible i es porta molt be amb la seva mare. Ho va fer perque estava preocupada perque el seu fill no anava pel cami correcte. M'hagues agradat veure la policia detinguent un panda.

Pero de fet, del que volia parlar en aquest missatge es d'aixo:

El Gran Germa es el teu amic, et vigila i ho sap tot de tu. T'ajuda en el dia a dia i et protegeix. Estima el Gran Germa, ets afortunant de tenir-lo.

Cerques per internet, correu electronic, calendaris, mapes, llistes, xats, analisi de webs, blogs com aquest, i ara Google exten un tentacle mes: Chrome, un navegador web com el Firefox, el Safari, l'Opera o l'Explorer. I el fet es que es molt bo: rapid, facil, bonic, de codi obert. I s'endura el mercat en menys d'un any, segurament.

Google ho sap tot de tu: que mires, quins habits tens en la rutina diaria, on vas, que compres i de que parles amb els teus amics. El que no sap directament, ho pot deduir, perque coneix tots els teus amics. Aviat google sera a tots els telefons mobils del mon (amb l'Android). Rendeix-te seras assimilat. Google es molt perillos.

Jo utilitzo el Gran Germà per moltes coses. Entre elles, per controlar qui dimonis visita el meu bloc. A canvi de la meva amistat i fidelitat, el Gran Germà em diu qui ve, quan, ve, que mira, quan s'hi esta, amb quin navegador i quin idioma, de quina pagina heu vingut o que estaveu buscant realment quan m'heu trobat. Sou pocs, i us estic vigilant. Be, de fet no si qui sou: qui dimonis es va connectar 37 minuts i 12 segons des de Cartagena?


Tinc una dotzena de visites diàries... descartant "bots" i penjats que busquen "com fer sabó d'aromaterapia" al Google, mes o menys estic content d'arribar a qui vull arribar i poder-vos escriure de tant en tant: "Ei! Vaig tirant prou be! I vosaltres?"

5 comentaris:

Germán ha dit...

No m'agrada que el meu punt en el mapa surti a Mallorca... centralistes!! :)

Met ha dit...

Tio, però al final... com es fa sabó d'aromoteràpia?

I ben cert és que Google és molt més important per l'espècie que la majoria de petits països.. com a punt de trobada, com a nexe d'informació, com a font d'informació estratègica... La próxima gran guerra tindrà Google com a protagonista. Davant o darrera de les càmeres.

Unknown ha dit...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut
Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut

perrymason ha dit...

A Badalona, els cotxes de la poli, no porten una camara al sostre, en porten 2. Es dediquen a passejar i anr fotent fotos al cotxs mal aparcats, ni paren,ni es dignen a multar en persona, ni tant sols a increpar els infractors; vas veient els flaixos, i com el compte corrent de la caixa de l'ajuntament va pujant...
Jo des de cartegena, no. normalment des de can ruti i en hoes de guardia...

Anònim ha dit...

N'hi ha que vivim el més allunyats possible del Gran Germà.

Em sento una mica culpable per bloquejar google-analytics.com des del meu ordinador, per això aviso: si vols, pots comptar un altre visitant habitual des de Barcelona. ;)