dimarts, 10 de juny del 2008

Les protestes augmenten


Aquesta vegada hi he anat en persona, a veure que tal. Fa setmanes que les protestes son diàries i la contundència policial contra els manifestants nomes ha servit perque augmentin en nombre.

Tot i ser entre setmana, la gent s'ha reunit durant el vespre al centre, i ocupa tota una avinguda d'uns dos quilometres al capdavall de la qual hi ha la "Blue House" del govern. La policia ha estat construint barricades durant el dia, soldant contenidors metal.lics. El fet es que els manifestants estan tan organitzats com la policia mateix. La quantitat de gent repartint tota mena de cartells, begudes, organitzant les consignes, retransmetent en directe per internet es molt important. Pero a mes a mes, aqui no s'estan d'osties, i pel que m'han dit, hi gent del sindicat del sector metal.lurgic que estant intentant desvallestar les barricades que ha soldat la policia.



M'agradaria anar a primera linia un dia d'aquests, a veure que tal. Tenint en compte la progressio de gent, i em fio nomes de les dades de la tele i d'algun company que s'hi ha implicat forca, jo crec que aquest cap de setmana petara l'assumpte.

Oficialment ja s'ha ofert a dimitir mig govern, pero les dimissions no han estat acceptades pel president, i tot te pinta de muntatge.

Oh, si, els assumptes:

- importacio de vedella americana sense control sanitari suficient. El govern te un tracte dificil de cancel.lar amb els ianquis sense haver de patir represalies.

- construccion d'un canal que atravessaria Corea de banda a banda, pel transport maritim. Vindria a ser com fer que l'Ebre vagi de banda a banda de la peninsula iberica, pero la coreana es mes petita, i no sembla que tingui gaire sentit.

- actitud despota i represora del president, 2Mb.

Finalment, en aquest video no es veu gaire res, pero si que se sent una mica de musica tradicional coreana.


1 comentari:

* ha dit...

Això, això.
Posa't a primera línia de foc..
Aviam sia així t'agafen, et foten a la garjola, i els de la feina quan ho sapiguen et foten fora de la feina
(i has de tornar, clar)..

Vigila, cap d'ou.¬¬

unpetó:*