dimarts, 3 de juny del 2008

2 MegaBytes


(perdoneu la falta d'accents i dieresi)

Aquesta es una imatge d'una manifestacio recent a Seul en contra de l'actual president de Corea del Sud, i antic alcalde de Seul. L'individu en questio es diu I Miong Bac (o Lee Miong Bac, segons com s'adapti l'escriptura). Les seves inicials son I.M.B, i "I" es "Dos". Per aquest motiu es coneix pel sobrenom de "2 MegaBytes", i tambe diuen que es la seva capacitat cerebral. Els opositors, es clar.

El fet es que fa setmanes que duren les protestes i creix molt rapidament la quantitat de gent que es manifesta. Tenint en compte que el van elegir al Gener, no te pinta de durar els 5 anys que dura una legislatura aqui.

Diuen que va guanyar les eleccions pel prestigi que va aconseguir com a vicepresident de Hyundai, que aqui es mes que una marca de cotxes, es una de les 4 corporacions que mouen el pais i te des de constructores fins a supermercats. Se'l volen carregar per diversos motius. Entre ells hi ha una reforma del sistema educatiu (de la que parlare en un altre missatge), pero sobre tot per una reforma de la llei d'importacio de vedella americana sense control sanitari suficient.

Les manifestacions aqui son diaries, pero les grosses son el cap de setmana. Duren tota la nit, i sempre hi sol acabar havent hosties. La policia no s'esta de carregar i fer servir canons d'aigua. He sentit que fins i tot hi ha gent que s'ha quedat sorda i d'altres cecs per la potencia del raig d'aigua d'aquests canons. Suposo que els manifestants tampoc seran sempre tan pacifics com a la foto.

En fi, intentare aconseguir una camara grossa, em penjare el carnet del Caprabo al coll com si fos una acreditacio periodistica i intentare veure-ho amb els meus propis ulls... Pero no de massa a prop, es clar.