A Corea el formatge es difícil de trobar. La cadena de motius es la següent:
- Als asiatics no els proven els lactics.
- La majoria d'estrangers son ianquis
- Els ianquis et diran que els agrada el formatge, però volen dir "allò taronja que penja pels voltants de l'hamburguesa".
Si vas a un hipermercat mes gran, com el "Home Plus" que de fet es dels britanics "Tesco", hi trobaras coses decents, com Grana Padano prou bo, algun Brie i Camembert, i algun formatge blau. No he trobat "manxego" semisec, que es el meu preferit amb el pa amb tomata. Son en un raco amb altre productes "de luxe" occidentals.
I si es dificil trobar formatge, tambe ho es trobar els estris relacionats. Sobre tot, el ratllador. El vaig buscar durant 3 setmanes i enlloc no n'hi havia. Finalment, en una botiga "Muji" vaig veure aixo :
De collons! Sembla una mica massa fi, però farà el fet! Fins que arribes a casa, el treus de la bosseta el gires i...
Resulta que els forats no son forats. Son une especie de pues. Vaig provar el Grana Padano contra aixo i mes o menys l'esmicolava, pero aviat es va quedar ple de formatge enganxat i ja no esmicolava mes. No se per que deu servir aixo. Per ratllar alguna cosa mes seca que el formatge. Nou moscada, ginseng o alguna arrel d'aquestes rares.
Per mi, es un estri nou que he descobert a Seoul (juntament amb els ganivets de ceramica), pero potser (probablement) tambe n'hi ha a Catalunya. A la lleixa de la "E" de "Esmicoladors".
Finalment havia desenvolupat una tecnia per tallar el grana padano amb un ganivet en fins prismes de base quadrangular. Requereix temps i practica. No es formatge ratllat, pero fa el fet.
I ahir, per sorpresa, en una "Department Store" on venen coses de luxe, i coses normals com si fossin de luxe, al costat de les cafeteres Nespresso, i havia olles i coberts d'importacio. I he trobat aixo:
Es gros i pesat. Potser es de luxe perquè m'ha costat mes que els texans que havia comprat al pis de sota. O potser m'han enganyat com a un xino.
4 comentaris:
Umm... tan car és importar éstris que aquí podrien vendre a un tot a 100? (o tot a 1€...)?
Bé, està clar que tampoc surt a compte si cap coreà t'ho compra... jeje. Jo crec que no t'han eganyat, com a molt s'han aprofitat de tu i els teus origens!
;·)
Ho hauries de fer com feia en Ferran Adrià al Polònia, tirar-lo enlaire i deixar-li anar quatre insults.. a veure si es ratlla sol.
Nen, sembla que tansols per exotisme hagis de preparar una amanida amb formatge de cabra i una vinagreta (de la que hom pot hàbilment dissimular la seva procedència d'envàs) i ja t'hagis de convertir en membre de la jet-set asiàtica. Si t'han de fer cool per aquest motiu dona'ls butifarra!
Una abraçada!
de tornada a la feina, després de vacances, amb reflexions com les teves que m'ajuden a saber on sóc.
De ratlladors de formatges n'hi de moltes classes. Si recordes el típic amb quadre cares, cadascuna per ratllar formatge en mides diferents. Doncs a casa en tinc un que té una cara com la que descrius sense forats.. Ara sé que té a veure amb nous moscades, arrels i d'altres ratllats potencials.
Jordi, saps si l'Edu s'ha posat en contacte amb la meva amiga japonesa? us ajudarà tant com pugui.
PaSkI.
no t'hi rallis jordi!
Tico
Publica un comentari a l'entrada