dimarts, 27 de maig del 2008

Les preocupacions dels coreans



L'urbanita de Corea es preocupa per moltes coses. Entre elles la que més salta a la vista si passeges per la ciutat, és la que es veu en aquesta foto. Aquesta es la típica "ajuma", o en espanyol "maruja", passejant pel parc el dissabte. Entre els accessoris que portaven quasi totes les que vaig veure destaca la visera tamany XXL de protecció ultravioleta i el mocador per filtrar l'aire.

Seul no em sembla especialment contaminada. Ho està, sí, però no pas més que Barcelona, des del meu punt de vista gens científic. Es clar que això tampoc es garantia de res. Els edificis a l'horitzò es veuen grisos a traves de l'aire, però es que estan realment molt lluny.

El sol tambe els preocupa molt, i és que les coreanes han après que per estar guapes han d'estar blanques. Això passava a Europa en l'epoca medieval, que jo sàpiga. A orient les geishes es pinten la cara de blanc, i les dones coreanes - "ajumas" o joves - es protegeixen del sol en tot moment. De fet aquí es habitual veure noies amb parasol. I pensar que al meu pais la gent paga per torrar-se artificialment...

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Sembla que l'adaptació no es difícil. Ja ens aniràs informant. Pit i collons!!!!
Jo

* ha dit...

*